София. На редовното си заседание Министерски съвет отпусна на УМБАЛ „Св. Екатерина“ 15 милиона лева за дооборудването и закупуването на модерна медицинска апаратура за новопостроения блок Б към сградата на болницата. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

В новото крило на сградата ще бъде преместена Съдовата хирургия на болницата, която сега ползва част от Трета градска болница и ще бъде развит модерен център с високотехнологични възможности и подготвени екипи за борба с острия инсулт.

Предвижда се също изграждането на модерен спешен център за сърдечно-съдови заболявания и трансплантация на сърце и бял дроб. Изградената хеликоптерна площадка на покрива ще дава възможност за по-бърз достъп на спешните пациенти. Очаква се също чрез новото крило на сградата към кардиологичния профил на болницата да се разкрият и нови специализирани звена като неврология, неврохирургия, пулмология и др.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови