По- добра костна плътност

В света между 20 и 40 % от  жени над 65 годишна възраст имат проблеми с костите. В България общият брой на страдащите от проблеми с костите и лоша костна плътност е около 25% като се оказва, че и много млади хора до 40 годишна възраст страдат от намалена костна плътност, поради различни причини, като: гинекологични операции, хронични заболявания на храносмилателната система, като болест на Крон или ендокринилогични заболявания. Има хиляди начини обаче, който ще ни помогнат да имаме здрави кости във всяка една възраст.

Един от най- важните особено при женския пол е финия хормонален баланс да бъде спазван. Други фактори който влияят на костната плътност са екзогенни, като:

  • Физическа активност
  • Диетичен режим
  • Тютюнопушене
  • Алкохол
  • Газирани напитки
  • Мазни и пържени храни
  • Телесна маса и възраст

Става ясно, че едни фактори можем да контролираме, така и фактори, които не можем. Към тези който можем трябва да включим и редовното измерване на костната плътност чрез скрининг, така и правилния хранителен режим и хранителни добавки. Правилното и разнообразно хранене е изключително важно най- вече за усвояването на калция от храната. Плодовете и зеленчуците например ни доставят много полезни вещества и минирали, които имат косвено значение за костната плътност, такъв минерал е витамин ц / vitamiv c, който стимулира производството на костнообразуващи клетки.

Повече пациенти с напредването на възрастта развиват различни хронични заболявания на стомашно чревния тракт, поради което усвояването на Калция и помощните минерали значително намалява.  За това бихме могли да се доверим на първия по рода си концентриран препарат в България за подобряване на костната плътност – Bone Mass (Боун Масс) в концентрирана форма, който може да се използва и като допълнителна терапия. Боун Масс се появява в България едва преди около 2 години, но въпреки това той бързо става лидер при хранителни добавки за намалена костна плътност. Това е хранителна добавка в течна форма, чийто редовен прием осигурява необходимото ни количество калций, както и изключително важните витамини Д3 и К2.

Добра костна плътностТечната формула на Bone Mass е три пъти по ефективна от всички известни капсулни и таблетни форми. Витамин К2 спомага за правилното разпределение на калция до съответните депа на калция в човешкото тяло, витамини Д3 също подпомага правилното усвояване на калций и фосфор в човешкия организъм. Витамин К2  се усвоява бързо и лесно от тялото и благодарение на него костите ни са в добро състояние. Bone Mass (Боун Масс) доказано помага и за костните сраствания, след счупвания.

Препаратът печели множество проучвания заради свойте доказани лечебни свойства и добро качество. Най – добрят препарат от този клас хранителни добавки. Препоръчително е препаратът да се изпозва по 2,5 мл/ ден.

Други статии: тук

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Николов

Най- нови