След като направиха необходимите проучвания, учени от Британския университет в Рединг установиха , че народните средства са абсолютно безсилни пред коронавируса. За съжаление, не съществуват чудодейни продукти, които биха могли да предотвратят инфекция или да излекуват човек от COVID-19.

Списъкът на съмнителните средства, за които се твърди, че помагат срещу коронавируса, е публикуван на страниците на Science Alert. В статията се казва, че чесънът, на който много често се приписват лечебни свойства, не е ефективен като профилактично средство от COVID-19. Той наистина е с антибактериален ефект и някои от съдържащите се в него съединения помагат в борбата срещу Staphylococcus aureus и салмонела, обаче няма научни доказателства, че предпазва от вируси.

По същия начин не съществуват и факти, потвърждаващи теорията, че лимонът помага в борбата срещу COVID-19. Лимонът е богат на витамин С, който регулира имунната система, но няма доказателства, че това съединение помага при коронавирус.

Същото се отнася и за други продукти с висока киселинност. Учените отбелязват, че храната не влияе на нивото на pH на кръвта, клетките или тъканите и не може да повлияе на вирусни инфекции.

Няма и доказателства, че кетогенната диета допринася за борбата срещу коронавируса. Според учените, след експерименти, проведени върху мишки е станало ясно, че тази диета помага да се преодолее по-лесно настинка, но няма доказателства, че помага при лечение на коронавирусната инфекция.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови