София. Националният борд по туризъм настоява да бъде въведена кампания за ваксинация със стимули под формата на ваучери. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова. България е на последно място по темп на ваксинация, припомни тя. Има близо 2 млн. ваксини на склад, а интересът към ваксинация намалява. В същото време Европейските институции предупреждават , че през септември можем да очакваме поредната вълна на COVID-19.
Безплатната ваксинация на туристи ще бъде начинът, по който България може да бъде иноватор и да излезе от ситуацията, в която се намира, категорична бе тя.

„Апелираме към министъра на здравеопазването и към министър-председателя. Приемете предложението ни и го превърнете в национална кампания, защото ваксинацията не може да бъде само частен въпрос, личен избор или корпоративна политика. Това няма да стане със стикери по вратите на ресторантите, магазините или хотелите. Това са маркетингови инструменти, които са симпатични, но са много слаби като възможност за постигане на целта, към която сме се насочили“, каза тя.

Без национална кампания на държавно ниво, целта няма да бъде постигната, каза още Полина Карастоянова и обясни, че целта е да се постигне още 1 млн. ваксинирани граждани. Това е възможност България да излъчи положително послание в международен план – безплатна ваксинация на туристите. Всеки лев, който е вложен в туризма се връща четирикратно, категорична бе тя.

Вилислава ВЕТРЕНСКА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови