Не само вкусни, но и изключително полезни, сушените кайсии могат да помогнат при редица здравословни проблеми. Сега ще изброим някои от най-впечатляващите им качества.

Ползи за сърдечно-съдовата система

Сушените кайсии са толкова полезни за сърцето, че препоръчват да ги консумирате след сериозни сърдечни проблеми – например, след сърдечен удар. Смята се, че те помагат на организма да се възстанови по-бързо.

Детокс ефект

Според експертите, най-добре е да прочистите организма с помощта на такива храни, които са богати на антиоксиданти. Сушените кайсии са отлични за тази цел.

Ползи за имунната система

Наближава пролетта, по време на която много хора се сблъскват с проблема с недостиг на витамини, тъй като през зимния период тялото не получава достатъчно хранителни вещества.

Най-добрият начин да си ги набавите е да се почерпите с вкусен десерт – смесете сушени кайсии, сини сливи и различни видове ядки с мед. Освен, че толкова вкусен, този витаминен коктейл има и редица ценни свойства.

Сушените кайсии ни помагат да се ​​отървем от излишните килограми

Сушените кайсии обикновено се препоръчват и като средство за отслабване. Факт е, че имат способността да прочистват червата, което влияе благоприятно на микрофлората.

Освен това с помощта на сушени кайсии можете лесно да задоволите глада си поради голямо количество фибри, съдържащо се в тях.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови