Всички знаем, че за да отслабнем, трябва да се ограничим в храната и да наблегнем на физическите упражнения. Но има и още един начин и това са дихателните упражнения.

Да, наистина може да се свалят килограми благодарение на дишането, да се намали обема на корема и дори да се напомпат определени мускули. Просто трябва да се научите да дишате правилно и да правите специални леки упражнения, докато дишате. На пръв поглед това изглежда невероятно, но е факт, че дихателните упражнения наистина работят!

Всички дихателни техники се основават на дълбоко коремно дишане, задържане и прибиране на корема. Подобно дишане кара кислорода да навлиза по-бързо в кръвта, което води до осезаемо ускоряване на метаболизма и съответно до изгаряне на телесните мазнини. Освен всичко останало, коремното дишане провокира увеличаване на притока на кръв във всички орагани, а свиването и разпускането на диафрагмата ги стимулира допълнително.

Ползите от дихателната гимнастика за здравето са наистина много. Сега ще се запознаем с някои от тях, а останалите можете да видите в следващата ни публикация ТУК.

И така, ето как дихателните упражнения могат да помогнат на здравето ни:

Ускорява метаболизма

При повърхностно дишане в гърдите на тялото ни липсва кислород, който е необходим за ефективното усвояване на йод, калций, аминокиселини, здравословни мазнини и други хранителни вещества. А именно те влияят върху скоростта на метаболизма. При редовни дихателни упражнения метаболитният процент се увеличава с 30-40%.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови