Дихателните упражнения помагат за премахване на вредните вещества от мастните клетки

Учените са доказали, че в опит да се защитят от токсини, човешкото тяло съхранява мастните клетки и ги използва като съхранение на пестициди, консерванти и други вредни вещества. Дълбокото коремно дишане превръща токсините в газове, които се отделят от тялото благодарение на дълбоките вдишвания и издишвания, като така почистват тялото.

Дихателните упражнения окисляват телесните мазнини

С дишането чрез гърдите използваме само 30% от обема на белите дробове и този кислород не е достатъчен за окисляване на мастните клетки. Ако увеличите количеството кислород, постъпващ в тялото и подобрете дълбочината на дишането, мастните клетки ще започнат да се разграждат много по-бързо.

Подпомагат борбата със стреса

Достатъчното количество кислород, който постъпва в тялото чрез коремно дишане, насърчава производството на ендорфини. Това от своя страна помага на тялото да се справи ефективно със стреса. А  щастливите хора не страдат от повишен апетит.

Укрепват женската репродуктивна система

Благодарение на специалните движения на корема и мускулите на тазовото дъно, се подобява състоянието на вътрешните женски органи. Затова можем да кажем, че дихателната гимнастика е отлична профилактика на заболяванията на женската репродуктивна система.

Припомняме също, че най-старият метод за отслабване чрез дишане са китайските дихателни упражнения, които в буквален превод означават „техника за изгаряне на мазнини“.

При правилни и систематични упражнения резултатите са впечатляващи – сваля се средно от 3 до 5 кг излишно тегло на месец. Но трябва да го правите ежедневно в продължение на 15-20 минути.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови