В детството ни казаха, че млякото е изключително здравословно и е чудесно да го пием ежедневно. Но, честно казано, тогава млякото беше със съвсем различно качество.

Днес обаче неоспоримите ползи от млякото са поставени от експертите под въпрос. А някои учени дори твърдят, че е по-добре възрастните направо да изключат този продукт от диетата си, по много различни причини.

Какво може да се случи с тялото, ако пиете мляко всеки ден?

Подуване на корема

Всяка година все повече и повече хора страдат от непоносимост към лактоза. Трудността при храносмилането на млечните продукти причинява подуване на корема и други храносмилателни проблеми, например като запек. И колкото по-възрастен е човекът, толкова по-трудно е на тялото му да се справи с повишения стрес.

Проблеми с кожата

Не е тайна, че кожата веднага реагира на това, с което се храним. Може да се появи възпаление, провокирано от D-галактоза – продукт от разграждането на лактозата, която се съдържа в млякото. Ако се откажете от тази напитка, ще забележите, че пъпките по лицето ви значително са намалели и ако преди това е имало отоци, те също са отшумели.

Рискът от развитие на онкология

Млякото съдържа протеин IGF-1, който според някои изследвания може да провокира растеж на ракови клетки. Затова, жените, които приемат повече от една чаша мляко дневно, са по-често диагностицирани с рак на яйчниците, в сравнение с тези, които не злоупотребявали с напитката.

Разбира се, млякото има и много полезни свойства, които всички добре знаем Просто трябва да имате предвид, че всичко е въпрос на умерена употреба, както и, естествено, на добро качество.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови