Утрото е най-доброто време да заредите тялото си с енергия и да си осигурите добър старт на деня. Предстои му да работи активно и точно затова се нуждае от малко по-специално внимание.  Ето какво можем да направим, за да бъдем жизнени и енергични през целия ден.

Започнете деня с чаша топла вода

Това е едно от най-полезните неща, които може да направите, а и не струва никакви пари. Веднага щом се събудите, изпийте една чаша топла вода, защото това е от особено голямо значение за тялото. Така ще се хидратирате, а организма има нужда точно от това след сън. Чашата топла вода на гладно ще стимулира червата и ще осигури по-добро храносмилане. Също така ще ускори и метаболизма.

Лъжица разтопено масло

Този наглед толкова прост продукт е изключително богат на линолова киселина, която от своя страна е жизнено необходима на организма за биосинтеза на клетъчните мембрани. От друга страна витамин К2, който намалява риска от сърдечни заболявания. В комбинация тези две съединения помагат за укрепването на тъканите и минимализират риска от възпаления.

Ябълков оцет

Лъжичка ябълков оцет, разтворена във вода и приета точно след като се събудите от сън е изключително полезна. Не само ще си осигурите освобождаване от излишни килограми, но също така ще подобрите и състоянието на кожата си, ще повишите метаболизма.

Растително масло за жабуркане

Трябва да го задържите в устата си и с движения на лицевите мускули да го разклатите, за да достигне до всяко кътче на устната кухина. Една-две супени лъжици са достатъчни. След това го изплюйте. Този сутрешен навик ще ви донесе много ползи – подобрява здравето на устната кухина, елиминира бактериите и неприятните миризми.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *