Хипертонията се счита за едно от най-опасните заболявания, което в огромна степен провокира риска от развитие на сърдечни заболявания. Но има начин да противодействаме, при това много лесен – просто добавете тези подправки към вашите ястия и това е вече едно добро начало към поддържане на доброто състояние на сърдечно-съдовата система.

Чесън

Чесънът е много здравословен продукт. Повишава нивото на азотен оксид в организма – вещество, което влияе върху разширяването на кръвоносните съдове. Освен това намалява кръвното налягане.

Джинджифил

Експериментите показаха, че употребата на джинджифил помага за отпускане на мускулите около кръвоносните съдове и регулиране на налягането.

Джинджифилът намалява болката и при артрит. Ако ставите ви болят, най-добре е да пиете чай от джинджифил или да добавяте настърган джинджифил към храненията си. Също така, като добавите само 2 г джинджифил на прах в ястията си, това ще забави повишаването на кръвната глюкоза с 12%. Известен е също със свойствата си да влияе благотворно върху паметта, стимулирайки концентрацията и умствената дейност.

 

Босилек

В списъка с подправки, полезни за предотвратяване на хипертония, беше и босилекът, който върви добре с определени храни. Съдържа евгенол, инхибираща молекула, която свива кръвоносните съдове

Босилекът се добавя към ястия от месо, риба, консервирани зеленчуци и кисели краставички. Той тонизира, подобрява апетита, облекчава спазмите, помага при безсъние и се използва като противовъзпалително средство. В народната медицина се счита за отлично средство за лечение на главоболие и заболявания на стомашно-чревния тракт.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови