Какво ще се случи, ако реагирате положително на шансовете и предложенията, които получавате в живота си? Със сигурност ще имате много по-интересни преживявания и ще се научите да бъдете по-отворени за възможностите, които се появяват пред вас. Достатъчно е просто по-често да казвате „да“.

Подобрете живота си, като по-често казвате „Да“
 © iStock

За да поддържате своите собствени лични граници, неминуемо трябва да се научите да казвате „не“ на хората, които искат да се възползват от вашата доброта. Ако обаче искате да „се отворите“ повече към света и да преживявате по-вълнуващи моменти, е необходимо да казвате „да“ на възможностите, които ви се предлагат. Това са две различни неща и не бива да ги бъркате. Когато казвате „да“, това важи по-скоро за неща, които биха ви дали, биха ви обогатили и разнообразили. Просто наберете смелост и отговаряйте по-често с „да“, защото много скоро ще видите, че животът ви е станал по-интересен.

Какво бихте спечелили, ако по-често казвате „Да“?

  • Нови хобита

Ако някой ваш приятел ви попита дали ще се присъедините към него, докато прави определено нещо, не бързайте да отговаряте отрицателно. Дори и да не виждате себе си като човек, на когото би му харесало подобно хоби, никога няма как да бъдете сигурни, ако не опитате поне веднъж. Не е изключено да промените мнението си и по този начин да се сдобиете поне с едно ново хоби.

  • Ограничаване на контрола

Когато човек желае да контролира всичко в своя живот, това може да доведе до голямо вътрешно напрежение, защото нещата никога няма как да вървят по план… или поне не винаги. Когато започнете да казвате „да“ на предложенията в живота си, това ви прави по-спонтанни и по-малко желаещи да контролират всичко. Понякога чувството „да се пуснете по течението“ може да бъде наистина освобождаващо.

  • Повече приятели

Както вече стана ясно, повече „да“ може да доведе не само до нови хобита, но и до нови приятелства. Всички тези възможности, на които откликвате по-често, ви карат не само да изживявате разнообразни неща, но и ви помага да се срещате с повече хора.

Добави описание

  • Повече възможности

Когато в живота ви има повече движение, дейности, срещи с хора, това няма как да не доведе до повече възможности. Ако се чувствате „заседнали“ в живота си, сякаш нищо не ви се случва, може би сега е подходящият момент да започнете да използвате повече „да“ като отговор.

  • Повече смелост

Много често хората казват „не“ на нещо, не защото не е по вкуса им, а защото просто се страхуват от него. Какъв обаче е най-ефикасният начин да се освободите от страховете си – като се изправите лице в лице с тях! Осмелете се да направите нещо, от което се страхувате и ще видите как подобно поведение ще ви вдъхне повече увереност във вас самите.

Прочетете още:

9 съвета как да живеете през 30-те си години

7 начина да бъдете по-позитивни

7 въпроса, които могат да променят живота ви

Източник: https://zdrave.rozali.com/

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови