Пловдив. Петима служители ще бъдат уволнени във връзка с починалите пациенти с COVID – 19 пред УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив.

В резултат на събраните материали и доклад на нарочната комисия, назначена от изпълнителния директор на лечебното заведение, към момента е установена вината на седем служители, които са извършили, респективно – допуснали да бъдат извършени, нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинската помощ.
В ход е процедура по уволнението на един административен ръководител, един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.
Комисията продължава работата си, тъй като има още въпроси и обстоятелства, които подлежат на допълнителна проверка и изясняване.

От днес, също така, в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг.

Случат стана обществено достояние след като видео, разпространено във „Фейсбук“, показа как двама мъже чакат пред сградата на новосформираното отделение за коронавирус в Клиниката по алергология на УМБАЛ “Свети Георги”. Единият – на кислородно дишане, а другият – легнал на стълбата. Те били пренасочени от Инфекциозната клиника към новосформираното отделение. Двамата били изпратени за долекуване. Няколко часа по-късно издъхват в Клиниката.
От разказите на близките им става ясно, че болните са престояли пред отделението около 30-40 минути. Семействата обмислят да заведат дело срещу Министерството на здравеопазването.

Районната прокуратура се самосезира и по случая е образувана преписка, като проверката по нея е възложена на отдел „Икономическа полиция“ при ОДМВР – Пловдив.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови