С възрастта физическата форма и метаболизмът се променят, а излишните килограми се натрупват много по-бързо,  тъй като телесните мазнини се изразходват вече по-бавно. Ето защо докторите препоръчват, навършим ли 30 години, най -добре да се разделим нацяло с някои продукти. Кои са те?

Бял ориз

Продуктът съдържа твърде малко фибри и има висок гликемичен индекс, като по този начин влияе върху кръвната захар и провокира бързото навлизане на глюкозата в кръвта.

Същевременно, бързата консумация на енергия повишава апетита и стимулира натрупването на мастни клетки. След 30-годишна възраст метаболизмът е забавен, а когато консумираме бял ориз, особено с други висококалорични храни, напълняването става супер лесно.

Замразени храни

Замразените плодове и зеленчуци са здравословна хранителна добавка, но готовите замразени ястия, които се нуждаят само от малко загряване преди хранене, са лоша идея. Те съдържат твърде много сол, мазнини и изкуствени съставки, които е по-добре да не консумирате, ако искате да запазите изящната си фигура.

Готови кисели млека с плодове 

Тях също така е по-добре да откажете и да консумирате свежите, домашно приготвени варианти. Готовият продукт е пълен със захар или други нейни синтетични заместители, които спомагат за бързо натрупване на мазнини в областта на стомаха. Освен това засягат и съединителната тъкан, а това може да доведе до неприятни вдлъбнатини по тялото и добре изразен целулит.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови