София. От днес влизат в сила условия за удължаване на валидността на протоколите за хронично болните пациенти в страната. Това съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Хората с хронични заболявания ще могат да получат лекарствата си от същата аптека, от която са ги взели предишния път. Това ще става само срещу предоставянето на рецептурна книжка.

На официалния сайт на Националната здравноосигурителна каса, в линк „Актуално COVID-19!“, са публикувани следните приложения към утвърдените „Условия и ред за отпускане на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК, както и служебно удължаване срока на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти, във връзка с въведената извънредна епидемична обстановка на територията на Република България” (Условия и ред):

Приложение №1 „Списък на лекарствени продукти, при които протоколът не се удължава служебно и не се отпускат с отрязък “S” на рецептурна бланка”;
Приложение №2 „Информация за издадени нови рецептурни книжки и нови диагнози (МКБ) в нова или съществуваща рецептурна книжка”;
Приложение №3 „Страница на рецептурна книжка“.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови