Ако искате да сте винаги в добра форма, не е нужно да се подлагате на жесток глад. Достатъчно е просто да подбирате за менюто си такива храни, които имат способността да разграждат липидите. Сега ще ви запознаем с най-ефективните от тях – не само че няма да ви добавят килограми, но и ще изгорят излишните вече налични мазнини.
Вода
Тя не е храна, но все пак си струва да я споменем, защото е много важна за отслабването. Ако не приемате достатъчно количество вода, това бави метаболизма, повишава кръвната захар, а освен това ще си докарате и физическа слабост и замаяност. Така че, не пропускайте да пиете достатъчно вода, ако искате да свалите килограми.
Грейпфрут
Грейпфрутът снижава нивата на инсулина, което пък намалява желанието за ядене.
Редовната консумация на този плод може да ви осигури сваляне на 2 кг. за две седмици. Дори без да спазвате специална диета, но и, разбира се, не трябва да се тъпчете с храна. Просто се хранете така, че да сте сити, без да ви става тежко и след всяко ядене изяждайте по 150 гр. грейпфрут или изпийте сока, който се съдържа в него. Може да го смесите дори с портокалов и лимонов сок, тъй като това ще засили имунитета ви и ще помогне на тялото да се отърве от токсините.
Канела
Доказано е, че една четвърт чаена лъжичка от тази подправка, приета с храната, спомага за по-доброто усвояване на захарта и понижава нивото на кръвната захар. Може да я използвате и вместо захар , тъй като е естествено подсладена.
Пикантна храна
Пикантните ястия помагат много за изгарянето на излишните мазнини, защото провокират тялото ви да се поти и същевременно увеличават сърдечната честота. Това засилва метаболизма и благоприятства отслабването.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови