София. Във връзка с развитието на пандемията от COVID-19 и зачестилите изследвания на белите дробове при пациенти с предполагаема или доказана инфекция, Отделението по образна диагностика към УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ въведе нов алгоритъм за обслужване на COVID-позитивни пациенти, нуждаещи се от образни изследвания. Това съобщиха от УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.

Въвеждат се следните часови интервали за обслужване на COVID-позитивни пациенти:

08.00-09.00 часа (COVID пациенти)
09.00-09.30 часа – почистване, дезинфекция
09.30-15.00 часа (амбулаторни пациенти, лежащо-болни пациенти)

15.00-16.00 часа (COVID пациенти)
16.00-16.30 часа – почистване, дезинфекция
16.30-19.00 часа (амбулаторни пациенти, лежащо-болни пациенти)

В споменатите времеви интервали ще се изпълняват заявки от COVID насочени пациенти от COVID-звеното, от други клиники на пациенти с доказана COVID-19 инфекция или от амбулаторни пациенти, записани за извършване на рентгенографии и КТ (скенер) на бели дробове от рентгенова регистратура. В споменатите интервали нямат да бъдат изпълнявани заявки за пациенти, които не са диагностицирани с COVID-19.

За съответните времеви интервали, коридорът между COVID зоната и служебния вход на клинична лаборатория ще бъде “затворен”. По него ще се придвижва само екипиран персонал на Клиника “Образна диагностика” и пациенти с валидирани заявки за провеждане на изследване.

Рентгенографиите ще се изпълняват в рентгеновия кабинет след извикване на пациентите по име по реда на пускане на заявките в болничната информационна система.

КТ изследванията ще се изпълняват в КТ залата след извикване на пациентите по име по реда на предварително записаните часове и валидирани заявки в болничната информационна система.

По време на споменатите времеви интервали лекар-рентгенолог ще изготвя резултатите и в рамките на 30 минути след провеждане на изследванията ще ги предава на изчакващите в COVID зоната пациенти.

За допълнителна информация и записване на часове за КТ: тел. 02/952 27 80 – Регистратура „Образна диагностика“.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови