Остеопорозата е една от най- коварните социално значими заболявание

 

Остеопорозата засяга в световен мащаб 54 милиона от населението. Половината от тях се наблюдават над 50 годишна възраст. Според световната здравна организация всяка втора жена ще има или ще развии остеопороза.

“тихата болест”

Наричана още “тихата болест” , защото протича първоначално без оплаквания! Според последни  данни 24% от фрактурите на бедрената шийка са последица на остеопорозата.

Това са само част от причините, защо е редно да се вземат мерки за профилактика и превенция срещу тази коварна болест. Профилактиката се изразява в няколко компонента, които специалистите препоръчват.

На първо място избягване на вредните фактори, избягването на няколко прости вредни фактори значително ще намалят риска от развитието на остеопороза.

Умереното физическо натоварване помага значително за намаляване на риска. Костната плътност се развива до 20-21 годишна възраст. След което бавно започва да намалява. Умеренето физическо натоварване силно забавят загубата на костна плътност.

Скрининг и профилактика или може би един от най- важните фактори за контрол на това заболяване. Скринингът и прафилактиката са изключително важно, не само за да се хване заболяването навреме, но и за контрол на неговата прогресия.

Следва хранене и добавки или една тема, която никога не свършва…. Разнообразното хранене е изключително важно. Както и приема на богати на калции и храни, а в същото време се препоръчва избягването на бържено, газирано, алкохол и други. Като добавки можем да споменем, че се препоръчват течните форми, при който усвояването на съставките е до 90 %, а при таблетните форми само до 35%.

Такъв препарат е Bone Mass, който е първият и единствен концентриран, течен препарат на българския пазар. Препаратът е с множество награди и отличия в своя клас.

Позволява висок процент на усвояване на активните компоненти. Спомага за здравината на костите и контрола на костната плътност. Поради концентрираната си формула дневната доза е само 2,5 мл, което води елиминиране на нежеланите лекарствени реакции.

Търсете в аптечната мрежа!

 

 

 

Николов

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Николов

Най- нови