София. Организмът започва да проява защитни нива срещу COVID-19 още преди втората ваксинация с „Пфайзер“/“Бионтех“. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ пулмологът д-р Александър Симидчиев. Според него, ако всичко се планира правилно до април ще може да се постигне максимално покритие на хората, които ще участват в избирателния процес. Д-р Симидчиев допълни още, че на практика масовата ваксинация вече е започнала.

„На практика аз смятам, че тя е започнала, защото независимо, че тя е селектирана, като по-рискови групи – тя е вид масова ваксинация, защото поголовно тези, които са включени в съответните групи, които са част от населението на България започват да се ваксинират“, каза още той.

Според д-р Александър Симидчиев основното нещо е да се организира широка мащабност, за да могат да бъдат ваксинирани хиляди хора на ден, стига да има желаещи. Той каза още, че не само наличието на ваксини е важно, но и желанието на хората да си ги поставят. Д-р Симидчиев подчерта, че още от самото начало на пандемията в България хората са разделени на няколко различни групи с различно отношение към случващото се, което възпрепятства смисленото активиране на наложените мерки и ваксинация.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови