София. Изпратих препоръка до здравния министър да се обмисли начин за уведомяване на хора в случай, че останат без личен лекар, без значение по каква причина. Това каза за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ омбудсманът на Република България Диана Ковачева.

„Съвсем наскоро изпратих препоръка до министъра на здравеопазването във връзка с жалби, които получих от граждани, че когато договорът на личния им лекар със Здравната каса бъде прекратен, те не са уведомявани. Сега в тази ситуация на пандемията от коронавирус, когато човек спешно се нуждае от съдействие от страна на своя личен лекар, се оказва, че той може да няма личен лекар и не е информиран за това. Тогава започва едно търсене, ходене по инстанции в момент, в който хората са притеснени“, обясни тя.

Диана Ковачева каза още, че се е намесвала и в случаи с лимит на направленията за тестове за коронавирус в благоевградско, като отбеляза, че проблемът е бил решен от здравния министър своевременно. Тя уточни, че индивидуалните сигнали биват проверявани веднага.

Росица АНГЕЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови