Овесеното мляко е най-лесното за приготвяне. Освен това е много здравословно и вкусно.

За какво е полезна напитката?

Овесеното мляко е източник на минерали и витамини. Съдържа повечето витамини от група В, както и витамините A, C, D, E. Има много аминокиселини, участващи в метаболитните процеси и минерали, например калий, магнезий, желязо, калций.

Съдържа и много фибри, лечебните свойства на които са известни отдавна. Те подпомагат добрата работа на храносмилателната и отделителната система, гарантират дълготрайно насищане, пречистват червата от токсини. Приемът на фибри е полезен и с това, че подобрява усвояването на хранителни вещества в храносмилателния тракт.

Подобна напитка е истинска находка  за спортисти и културисти. Бързо задоволява глада и жаждата, придава заряд на жизненост и енергия, позволява ви да се възстановите веднага след тежки физически упражнения и преумора.

Овесеното мляко е полезно и за отслабване. Калорийното съдържание на продукта зависи от метода на неговото приготвяне и от това, което се използва – люспи или зърна. Но и в двата случая овесеното мляко съдържа малко калории, което е добре дошло за всички, които искат да отслабнат. Индикаторите му варират от 40-85 kcal на 100 g.

Напитката е пълна с антиоксиданти, имащи подмладяващ ефект, тъй като елиминират свободните радикали, токсини и други вредни вещества от организма.

Редовната консумация на овесено мляко предотвратява развитието на сърдечно-съдови заболявания, включително съдова атеросклероза.

Също така бори холестерола в кръвта и осигурява правилното функциониране на имунната и нервната система.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови