Пловдив. 13 са свободните интензивни легла в областта, готови сме с още решения, за да няма върнати линейки. Това каза областният управител на Пловдив Дани Каназирева за предаването „Денят започва“ по БНТ.

„Най-важната организация е за интензивното лечение. Разкритите ни легла са 90 към момента, а 8 болници поемат тежки случаи, 6 от които са частни болници. Организацията е направена, но притесненията са именно за интензивните легла. Налични към момента са 13 легла. Нямаме отказана хоспитализация в областта“, посочи тя.

„Поетапно се разкриват нови легла. Всяко едно преобразуване върви със съответните екипи. 1080 са общо леглата в областта, а лекарите в COVID отделенията на тези 20 болници, които са ангажирани с коронавируса, са 254, което е един лекар на 4 легла. 339 са сестрите, а малко над 250 са санитарите. Проблеми имаме в отделни болници, където ангажираме стажант-лекари и стажант-медицински сестри“, заяви Каназирева. По думите ѝ недостиг на медицински специалисти има, защото притеснителни са положителните проби сред медицинските лица. „Напрежението е факт.. Днес предстои да се проведе медицински щаб. Готови сме с още решения, за да няма върнати линейки. Работим за подобряване на ситуацията, но напрежението е огромно“, добави областният управител.

„Работя с всеки директор на тези 20 болници. Вчера имахме срещи с медицинските центрове. Днес продължаваме срещите. Изключително важно е да ангажираме доболничната помощ, за да бъдат спокойни хората. Много от медицинските центрове ще бъдат ангажирани. Ще въведем и дежурства сред тях на редуващ принцип, за да помогнем за облекчаване на лечебните заведения“, допълни тя.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови