Онкологичните заболявания са много сериозни, но в голяма част от случаите съвременната медицина може да гарантира благоприятен изход за пациента.

Затова най-важния фактор за успешно излекуване е възможността навременно да идентифицира болестта и да се предприеме съответното лечение. Ракът на стомаха не прави изключение от това правило.

Ето какво съветват лекарите: редовно вслушване в сигналите, които ви изпраща тялото. А ако усетите известни проблеми по отношение работата на вътрешните органи, то тогава трябва по-най-бързия начин трябва да потърсите вашия лекар и да ви бъдат назначени съответните изследвания.

Разбира се, стомашно-чревният тракт е податлив и на други, не чак толкова опасни заболявания, които също могат да бъдат причина за известни смущения. Но не пречи да бъдете внимателни.

Ако лекарите на ранен етап открият злокачествен тумор, тогава ще бъде възможно да го победите в много случаи дори без използването на химическа терапия.

Учени от Калифорнийския университет (САЩ) обобщават резултатите от първоначалния преглед на пациенти в местните клиники, на по-късен етап са били диагностицирани с рак на стомаха. Ето и най-основните им оплаквания в ранен стадий на болестта:

  • Отвращение към месото
  • Болки в главата
  • Прилошаване
  • Липса на апетит
  • Болка в корема

Освен това учените са установили още няколко повтарящи се модела.

Според техните данни тези хора, чиито роднини също са имали рак на стомаха, са изложени на по-голям риск. Освен това заболяването се развива на фона на отслабен имунитет и инфекции. Други неблагоприятни фактори са недохранването, прекомерната консумация на алкохол и тютюнопушенето.

От друга страна хората, които обръщат по-голямо внимание на здравето си, движат се много, разхождат се на чист въздух и не робуват на лоши навици, са по-малко склонни да развият рак на стомаха.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови