За разлика от днес, в миналото хората е трябвало да разчитат на народни средства, за да поддържат здравето си. Днес вече съществуват много лекарства, но, ако сте привърженици на народната медицина, може да се възползвате от нейната щедрост. Затова решихме да разгледаме по-подробно няколко естествени антибиотика, които може да използвате, за да изчистите организма си от бактерии.

Масло от риган

Маслото от риган е мощно противовъзпалително, противогъбично r антивирусно средство, което лекува инфекции, елиминира паразити и настинки. Приемайки го като добавка, вие предпазвате кожата си от вредни бактерии.

Джинджифил /корен/

Джинджифилът е много полезен под всякакви форми – пресен, сушен или  на прах. Бихте могли също да го приемате като масло , тинктура, екстрект или капсули. Той е мощен антибиотик, противовъзпалително и болкоуспокояващо средство, което може да облекчи болестта на движението и гаденето.

Машерка

Етеричното масло от мащерка е природен антимикробен и антисептик, който е с чудесно действие при предотвратяване на екзема, акне и много други кожни проблеми. Ако го комбинирате със зехтин или кокосово масло, ефектът е още по-добър.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет съдържа оцетна киселина, а тя се слави като мощен антисептик. Тя  благоприятства за намаляване на симптомите на различни състояния, включително актне, артрит, подагра.

Мед

Медът съдържа водороден прекис, който е много полезен при наранявания. Изненадващо, но проучванията показват, че медът е в състояние да унищожи над 60 различни видове бактерии.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *