Продължаваме темата с естествените антибиотици. Ето и останалата част природни средства срещу инфекции.

Ехинацея

Ехинацеята е от семейството на слънчогледа и е популярна като един от най-мощните естествени антибиотици и помага много при настинка. Направени са изследвания и е доказано, че продуктите с ехинацея повлияват значително симптомите на настинка, намалявайки ги с до 50%. Билката се използва още при лечение на ушни инфекции, инфекции на синусите, сенна хрема и други.

Кокосово масло

Като природен антибиотик, кокосовото масло е безценно за лечение на възпаления, кандидоза, брадавици и кашлица. По същия начин то е мощно антивирусно, противогъбично и антимикробно лекарство, което пази храносмилателната система от пробив на опасни патогени.

Карамфил

Карамфилът унищожава бактериите, бори плаката и гингивита, като облекчава състоянието венците и така съдейства за укрепване здравето на устната кухина. Скорошно проучване е доказало, че вода за уста, направена от комбинация между масло от чаено дърво и масло от карамфил, убива повече бактерии в устната кухина, в сравнение с обикновената вода за уста.

Екстракт от семена от грейпфрут

Екстрактът от семена на грейпфрут е чудесно средство за лечение на инфекции на стомашно-чревния тракт. В съчетание със своите антибиотични свойства, този екстракт повишава циркулацията, намаля болките в ставите и е страхотна превенция за кожата, предпазвайки я от UV увреждане.

Чесън и лук

И чесънът, и лукът имат противогъбични, противоракови и антибактериални свойства. Ето какво гласи публикация на Pharmacognosy Reviews: „Във времето, когато антибиотиците не са съществували, цялата фармацевтична индустрия е била представена от едно единствено растение – чесъна, който има широк спектър на действие.“

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *