София. Болницата в Смолян е в добра кондиция, но опасенията остават, защото не е ясно как ще се развива ситуацията с пандемията от ковид. Това каза кметът на общината Николай Мелемов за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“ по повод доказания британски вариант на вируса в областта. Той поясни, че новорегистрираните случаи за областта са били 40 вчера, което обаче предвид малкия брой население, не е никак малко.

„Всички институции полагат усилия, за да са в помощ на медиците и болницата, засега нямаме притеснения. Има свободни легла, мерките се спазват. Училищата работят и това е притеснително, но няма как, никой не знае кога ще свърши пандемията. Ако знаем, че за един месец ще свърши, можем да затворим всичко, но никой не знае. Ситуацията е, както навсякъде в страната – тревожна.“

Николай Мелемов изрази лично мнение, че на този етап не е необходимо затваряне на заведенията. Според него е по-добре те да работят, но при стриктно спазване на мерките. В подкрепа на тезата си Мелемов допълни, че завишеният брой заболели в момента не е резултат от отварянето на заведенията след 1 март. Кметът допълни, че на предстоящото заседание на Областния кризисен щаб в Смолян ще бъде обсъдена необходимостта от въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки.

Росица АНГЕЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови