София. Електронното направление ще е от помощ на лекарите и пациентите и се надявам скоро всички процеси в нашата система да бъдат дигитализирани. Това каза пред журналисти зам.-председателят на БЛС Николай Брънзалов по повод системата за издаване на електронно направление за безплатен PCR тест, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Това ще е от помощ на лекарите и пациентите. Благодаря на всички екипи, които се включиха в разработването и въвеждането на първото електронно направление. Надявам се скоро всички процеси в нашата система да бъдат дигитализирани и електронизирани“, посочи Брънзалов.

„Вчера не беше редно да издаваме електронни направления за PCR, защото още бяха в тестови режим нещата. Трябваше да се стиковат процесите между „Информационно обслужване“ и съответните софтуерни доставчици. От днес вече нещата са възможни. Софтуерните ни доставчици обслужват моите колеги на територията на цялата страна. Това са първите стъпки“, заяви той.

„Ясно ни е, че в началото ще има затруднения, но те ще бъдат преодолени. Благодаря на всички, които се включиха, за да може днес да имаме този резултат. В най-скоро време той ще се разшири и за другите области“, допълни Брънзалов.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови