София. НЗОК ще заплати определените средства на професионалистите по здравни грижи на първа линия. Това съобщиха от пресцентъра на Здравната каса.

Във връзка с множество запитвания от страна на професионалисти по здравни грижи, наети при общопрактикуващите лекари (ОПЛ), Ви уведомяваме следното:
На заседание на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса (НС на НЗОК) на 15.12.2020 г. бе взето решение (по предложение на държавната квота) да бъдат изплатени по 360 лв. за месеците ноември и декември 2020 г. на всеки професионалист по здравни грижи, който е работил на първа линия по повод COVID -19 в първичната извънболнична медицинска помощ (ПИМП).

На предстоящото заседание на НС на НЗОК на 16.12.2020 г. ще бъдат гласувани:
„Условия и ред в изпълнение на чл. 13 от НРД за медицинските дейности за 2020 – 2022 г., определени съвместно между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз“, в които се определя реда и начина на отчитане и заплащане от НЗОК/РЗОК на тези средства към всеки договор с ПИМП.

НЗОК организира в спешен порядък заплащането на определените средства от 360 лв., които ще бъдат преведени към всеки договорен партньор на ПИМП. Т. е. професионалистите по здравни грижи, работили на първа линия, следва да получат сумата от своя работодател, към който са наети.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови