София. НЗОК публикува приложения към утвърдения ред за отпускане на лекарствени продукти в условията на COVID-19. Това съобщиха от пресцентъра на Националната здравноосигурителна каса.

На официалния сайт на Националната здравноосигурителна каса, в линк „Актуално COVID-19!“, са публикувани следните приложения към утвърдените „Условия и ред за отпускане на лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели, заплащани напълно или частично от НЗОК, както и служебно удължаване срока на валидност на протоколите за скъпоструващо лечение на хронично болни пациенти, във връзка с въведената извънредна епидемична обстановка на територията на Република България” (Условия и ред):

Приложение №1 „Списък на лекарствени продукти, при които протоколът не се удължава служебно и не се отпускат с отрязък “S” на рецептурна бланка”;
Приложение №2 „Информация за издадени нови рецептурни книжки и нови диагнози (МКБ) в нова или съществуваща рецептурна книжка”;
Приложение №3 „Страница на рецептурна книжка“.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови