Слънцето ще убие коронавируса

Пулмологът д-р София Ангелова обяви добри новини за смъртоносната зараза, която стремително се разпространява и убива хора по цял свят. Става дума за предпазните мерки и за това, дали бихте могли да се заразите с коронавирус само докато си ходите по улицата. Оказва се, че не.

Според плумолога с 38-годишна практика, коронавирусът е сравнително тежък – около 70 нанограма. Това на практика означава, че той не може да се рее във въздуха, а пада на земята или по различните повърхности. Така че, всички можем да бъдем спокойни – няма опасност да се заразите, докато вървите. Разбира се, при пипане на заразени повърхности, спасението е едно – редовно и щателно миене на ръцете.

Д-р София Ангелова каза също, че хората трябва да се успокоят и да не се паникьосват, защото дори и някой да бъде заразен, това изобщо не означава, че изходът ще бъде фатален. Много хора дори прекарват вируса на крака, без да се усетят, че го имат.

Освен това, наближават топлите дни, а коронавирусът не понася слънцето.

„Българското слънце ще ни отърве от коронавируса. Много скоро, с първите топли дни, това ще стане. Хората трябва да са спокойни”, оптимистично завърши д-р Ангелова.

Така че, спазвате препоръките на медиците, поддържайте добра лична хигиена и бъдете оптимисти. Краят на коронавируса наближава!

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови