Вече знаем за ползите от боровинките, морковите, ядките, мазната риба. Има напитки, които могат не само да подобрят зрението, но и да предотвратят очните заболявания.

Ето кои са те:

Зелен чай

Ще се изненадате, но това е добра „отвара” за очите. Съдържащите се в него витамини и антиоксиданти възстановяват яснотата на изображението и укрепват зрителните органи.

Поради наличието на катехини, зеленият чай намалява вътреочното налягане, като по този начин спестява от глаукома.

За лечение на зрение обаче е подходящ само качествен продукт – цели листа. Забравете за чаените торбички.

Портокалово-ананасов коктейл

Той съдържа много витамин С, който подобрява отлива на вътреочна течност и намалява риска от катаракта.

За да направите напитка, просто изцедете сока от плодовете и разбъркайте. Ако нямате под ръка специален инструмент, само нарежете парченца портокал и ананас, после ги обработете в блендера. Можете да пуснете резен лимон в напитката, както и, ако е необходимо, да подсладите.

Морков с ябълка и спанак

Основният витамин, от който очите ни се нуждаят е А. Той е отговорен за функционирането на очната ретина и служи като добра профилактика на зрителните заболявания.

Морковите и спанака са с високо съдържание на ретинол, като веществото присъства и в ябълките. Затова от смесването на сока на тези плодове се получава много полезна за здравето на очите напитка.

Какво ви трябва: морков, пет листа спанак и ябълка. Измийте всички съставки, обелете морковите, отстранете семената от ябълката. Разбийте всичко в блендер и това е всичко.

Ако напитката е твърде гъста, може да я разредите с малко минерална вода.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови