Много фактори са в състояние да повлияят на мозъка, включително и това, което човек яде и пие. Някои напитки му се отразяват обаче особено зле, ето кои са.

Сладките напитки

Плодови сокове, газирани напитки и всички останали, които съдържат захар. Ако постоянно ги консумирате това неминуемо се отразява на краткосрочната памет, както и провокира смущения в хипокампуса- областта в мозъка, която участва активно в запаметяването. Сладките напитки ще затормозят функцията й, като дори могат да провокират появата на Алцхаймер.

Бульони и супи

Твърди се, че са много здравословни, но истината е, че също не носят полза за мозъка, а точно обратно. Те увеличават риска от инсулт, благодарение на завишеното количество сол и мазнини, които съдържат. Това повишава кръвното налягане, а оттам и риска от инсулт.

.

Напитки с високо съдържание на кофеин

Такива напитки могат не само да увеличат стреса, но и да доведат до непоправими последици за мозъка. Непремерената консумация на напитки, богати на кофеин, увеличава концентрацията на катехоламини и води до повишаване нивото на кортизола и инсулина. Също така, кофеинът увеличава риска от безсъние, способен е да предизвика объркване и раздразнителност.

Енергийните напитки – бич за мозъка

Те най-много допринасят за бързото разрушаване на мозъка, тъй като съдържат много кофеин и захар, а това води до хипертония, повишен риск от инсулт и още редица психологически проблеми.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови