Много хора страдат от сърдечни проблеми. Но специалистите откриха едно простичко средство, което може да се използва като чудесна превенция срещу тези болести. То значително снижава риска от сърдечен удар, сочат най-новите изследвания.

Според експертите от Калифорнийския университет, чистата вода може да помогне много. В случай, че се нуждаете от укрепване на сърдечно-съдовата система, достатъчно е да пиете на ден по 5 чаши чиста вода и сърцето ще започне да подобрява своята дейност.

Проучването се базира върху изследвания, проведени върху 20 000 души, измежду които жени и мъже на възраст над 35 години.

Резултатите доказали, че тези от тях, които приемали гореспоменатото количество вода, са подобрили работата на сърцето си, в сравнение с останалите. 41% от хората, които не пиели достатъчно вода, пострадали от стенокардия и инфаркт. А само 6% от феновете на питейната вода се оплаквали от проблеми със сърдечно-съдовата система и то само хора с наследствена обремененост и предразположение.

Обърнете внимание обаче, че трябва да пиете само чиста вода. Не я преварявайте, защото така я превръщате в по-малко полезна за здравето.

За да работи сърдечно-съдовата система отлично, жените трябва да пият поне 5 чаши на ден, а мъжете – 8. Изпробвайте и ще видите, че резултат наистина има. Но, разбира се, както и при всичко останало, трябва да бъдете постоянни.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови