В стремежа си да влезем бързо във форма, понякога не мислим за последиците. Медиците разкриха кои са най-популярните от най-вредните диети – вижте ги и когато прибягвате до тях, имайте едно на ум.

Зелевата диета

През седмицата можете да ядете само зелева супа и нищо друго. В определени дни е разрешено добавянето и на други зеленчуци и плодове. За една седмица гарантирано се отслабва с 5 кг. Това обаче не означава, че излишната мазнина ще се изпари. Нищо подобни – губите само вода и мускулна маса, а веднага, щом прекратите диетата, килограмите ще се възстановят отново.

Течна диета

Диетата гарантиран отслабване от 2 до 5 кг за два дни. Вместо да ядете, просто трябва да пиете вода, сокове и смутита (до 4 пъти на ден). Проучванията показват, че диетата е опасна за здравето, защото тялото преминава в режим „глад“. Последиците не са никак приятни – умора, гадене, диария, световъртеж.

Лунна диета

Тук загубата на тегло зависи от лунната активност. Пиенето само на течности по време на пълно или новолуние може да ви отърве от токсините и водата, натрупана в организма. Но бъбреците и без това пречистват организма всеки ден, така че няма смисъл от тази диета. А гладуването и пиенето единствено на сокове, ще има същите последици, както при течната диета.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови