Да се дава прясно краве мляко на 7-месечно бебе, не е препоръчително. Най-добре би било да изчакате, докато детето поотрасне. Но нищо не пречи да използвате други млечни продукти, за да нахраните детето. Така например, може да му дадете детски млечни десерти, както и плодова салата, към която сте добавили малко извара или сметана.

Млечните десерти са отличен източник на висококачествен протеин и калций, който е основният градивен елемент на костите. Те са чудесни за разнообразяване на детската диета, например като десерт след вечерята, затова нито една майка не бива да пропуска да обогатява с тях детското меню.

Извара

Изварата е много полезен продукт – един от най-пълноценните източници на лесно смилаем протеин, затова е подходяща за хранене на бебето. Тя съдържа редица витамини, които са важни за развитието на детето – B1, B2, PP, C и други. Но най-важното е, че има в състава си много калций, който е изключително важен за костите и хрущялите.

За деца до една година се препоръчват не повече от 40-50 г извара на ден. Също така експертите са категорични, че вместо да я давате на бебето като отделно ястие, е по-добре да я направите част от десерта. Употребата й следва да бъде премерена, защото при повишена консумация, изварата може да предизвика затлъстяване.

Монева

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Монева

Най- нови