София. Не предвиждам кадрови промени където и да било. Това каза служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия. Във връзка със съмненията за нарушения в болниците „Лозенец“ и „Пирогов“, Кацаров коментира: „Двете болници, за които се заговори през последните няколко седмици, са проблеми, които аз съм получил, а не съм предизвикал”.
„В единия случай много преди да стана министър са се случили тези неща. Във втория случай проблемът също е привнесен. В двата случая аз съм принуден да взема решение, дори съм принуден от политически лидери. Проблемът е поставен на това политическо ниво. Единственото решение, което аз мога да взема като принципал на тези лечебни заведения, е ако съмненията за извършените нарушения се потвърдят, да сменя управителните им органи, което съм и направил“, каза той.

Стойчо Кацаров коментира и пенсионирането на проф. Тодор Кантарджиев, като посочи, че ордени се дават за изключителни заслуги, а не вижда нищо такова. „Орден според мен трябва да се дава за някакви изключителни заслуги към страната. Аз не виждам нищо изключително в това да пенсионираш един държавен служител. Изключителните заслуги за управлението на кризата, това е последното нещо, което се случи в нашата страна. Той беше част от предизборния щаб. Те стояха най-близо до Бойко Борисов и го съветваха през цялото време. Единственото изключително нещо, което се случи по време на управление на кризата, е изключителната смъртност, която регистрирахме”, заяви Кацаров.

По думите му много от ваксините, чиито срок на годност изтича август/септември, е възможно да бъдат дарени или продадени.
„Става въпрос за ваксини, чиито срок на годност изтича в края на август, в края на септември. Има достатъчно време тези ваксини да бъдат направени. Има възможност част от тях да дарим на съседни държави. Много настоятелни молби имаме от няколко държави – Северна Македония, Косово, Босна и Херцеговина, Молдова. Ние полагаме усилия да получим съответните съгласия от Европейската комисия и производителите на тези ваксини, така че да бъдат дарени или продадени на тези държави“, допълни той.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови