София. Желанието ми е да променим подхода за това кой и на какви изисквания трябва да отговаря за влизане в страната. Това каза на пресконференция служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Следобед ще го обсъждаме с експертите. Желанието ми е да променим подхода на това кой и на какви изисквания трябва да отговаря за влизане в страната. Искаме да стъпим на приетите от ЕК критерии за зелена, оранжева, червена, тъмночервена зона и на базата на това да разпишем правила кой на какви изисквания трябва да отговаря. Работим върху това“, заяви Кацаров и изрази надежда, че в близките дни ще могат да го променят като принцип и списъкът да се коригира.

Във връзка с ваксинацията той обясни, че са в процес на промяна на начина, по който е организирана работата. „Днес въпросът е как да информираме по-добре хората за смисъла от това да се ваксинират“, уточни той.

За казуса с болница „Лозенец“, където трима човека, чакащи за трансплантация, бяха прередени от висш държавен служител, Кацаров коментира, че цялата документация се намира в Изпълнителна агенция „Медицински надзор“. „Прередените трима пациенти продължават да чакат. Първият от тях още тогава е бил в доста тежко състояние. Надявам се да е жив и сега. Сигналът е подаден в МВР, но доколкото знам цялата документация не е предадена“, каза още той.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови