София. До 2024 г. би трябвало да има функционираща система за въздушна помощ. Това каза на пресконференция служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „На практика въпросът е решен. Изготвена е цялостната оценка, разработена е програмата, внася се за финансиране, планирани са да се закупят 6 хеликоптера и да се изградят 15-20 площадки в лечебни заведения в страната. Ако нещата не се забавят по непредвидими причини, би трябвало до 2024 г. да има функционираща такава система за въздушна помощ. Има ги предвидени средства“, обясни той. По думите му проектът ще излезе от порядъка на 50-60 млн. лв.

Зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов коментира проверките на ГКПП „Кулата“, като уточни, че от 1 юли започва електронното разчитане на зелените сертификати. „Към момента не съществува проверка на нито едно КПП. Таблетите работят, но за момента се проверяват ръчно“, посочи той и добави, че от гръцка страна е имало забавяне, но това е решение на гръцките власти.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови