София. До края на другата седмица ще бъде публикуван единен протокол за диагностика и лечение на COVID-19, какъвто трябваше да има още миналата година. Това каза на брифинг служебният министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Той допълни, че се работи и по организацията на здравно-информационна кампания за стимулиране на процеса по ваксинация. Според д-р Кацаров това не е било направено успешно. Д-р Кацаров обясни, че промените в противоепидемичните мерки се правят след внимателен анализ на епидемичната обстановка в страната.

„Намаленият брой на заразените може да направи така, че в следващите дни България да влезе в зелената зона, според критериите на ЕК“, допълни служебният здравен министър.

Д-р Кацаров увери, че е осигурено достатъчно количество ваксини за 2022 и 2023 г. Той отчете като успех, че България бе сред първите страни, които утвърдиха новия вид ваксинационен сертификат.

„Не се налага нашите сънародници да вадят и дублират сертификати. Въпреки че крайният срок е 1 юли, ние успяхме да направим това в началото на юни. Имаше над 5 000 грешно издадени сертификата, което е създало огромни неудобства на наши сънародници. По най-бързия начин се опитахме да преодолеем и този проблем. Създадох работна група с участието на експерти от 17 от експртните съвети“, допълни той.
Теодора ПАВЛОВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови