София. Трябва да сложим край на това личните лекари да са на разположение 24/7. Това каза на пресконференция служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров след среща с ръководствата на Националната здравноосигурителна каса и на Българския лекарски съюз, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Трябва да намерим онези механизми, по които да въвлечем пациентите в контрола на дейността. При редица проверки на НЗОК се констатира отчетена, но не извършена дейност. Това трудно може да бъде ограничено, ако не участва самият потребител в контрола на услугата. Така или иначе НЗОК ни предоставя достъп до нашето електронно досие, но искаме да направим повече“, заяви Кацаров.

„Искаме да има мобилно приложение и ако се отчете дейност, която ви е направена, да получите съобщение и вие да подадете сигнал, че не ви е бил изваден зъбът или че не ви е правена операция“, каза още Кацаров.

Люба АЛЕКСИЕВА

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови