София. Ако отворим всички ресторанти, вие сами направете сметката колко хора ще влязат ресторантите и какъв ще бъде рискът за цялото българско общество и дали цената, която ще платим с новозаболели и загинали, ще бъде справедлива. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов по време на брифинг в Министерски съвет във връзка с актуалната обстановка с разпространението на COVID-19, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„В този бранш са 400 хиляди български граждани, но не страдат в момента 400 хиляди български граждани. Страдат 7 милиона човеци. Страдаме всички ние, всички вие. Мерките, които предприемаме, са здравни мерки. Те имат цел да предпазят живота и здравето на хората и ние ще продължим да ги прилагаме. Да, ресторантите са потърпевши. Затова се опитваме с икономически мерки да компенсираме техните загуби“, каза Ангелов.

„Отворихме фитнесите, защото много разсъждавахме как да постъпим и кое да отворим. Фитнесите освен, че са едно от най-опасните места, са и място, където хората спортуват. Когато сме го направили, сме го направили с ясното съзнание, че когато те са отворени, там ще влязат да речем 10 – 20 души и те ще бъдат подложени на риск. Ако отворим всички ресторанти, вие сами направете сметката колко хора ще влязат ресторантите и какъв ще бъде рискът за цялото българско общество и дали цената, която ще платим с новозаболели и загинали, ще бъде справедлива. Когато сме взимали решенията, сме го правили с идеята постъпателно да връщаме не повече от един милион български граждани към нормалност“, подчберта министърът.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови