София. 99.5% от учениците учат присъствено. Това каза на брифинг министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„172 деца и ученици са положителни на коронавирус, учителите са 165. Това означава от началото на годината среднодневно между 5 и 6 заразени учители и ученици, което за учениците е 6-7 пъти под средните стойности за населението. Потвърждава тезата, че учениците по-рядко се разболяват и развиват симптоми. За учителите е малко над средния процент. Това е нормално за една професионална група, която е в ежедневно многочасово взаимодействие в много хора в работна среда. Карантинираните ученици и учители са 0,5 %, тоест 5 на 1 000 не учат“, допълни той.

Министърът подчерта, че целта остава същата – максимум присъствено обучение, като не може да се позволи затваряне на училищата.

Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови