София. Желаещият към настоящия момент да се ваксинира медицински персонал е около 33 %. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, който се запозна на място с организацията и начина на работа на първия в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Първа фаза ще започне с ваксинация на лекари, медицински сестри, санитари и медицински персонал в лечебните заведения. Желаещите към настоящия момент да се ваксинират от събраните данни от лечебните заведения са около 33 %. В някои лечебни заведения лекари, медицински сестри и санитари продължават да подават информация, че желаят да се ваксинират. Така че цифрата ще бъде подменена“, обясни той.

„Работим по създаването на форма на информирано съгласие за всички български пациенти. Екип на Министерството на здравеопазването ще търси отговори на всички въпроси, които задават българските пациенти, за да може информацията да достигне такава, че те да направят своя информиран избор за безопасността и ефективността на ваксината“, добави министърът.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови