София. Тези 20 нови линейки са част от голям проект за модернизация на спешната помощ. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов след получаването на договора за 20 нови оборудвани линейки за центровете за спешна медицинска помощ в София, Пловдив, Бургас, Варна, Добрич и Търговище, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Тези 20 линейки днес ще тръгнат за центровете за спешна медицинска помощ. Те са част от големия проект за модернизация на спешната помощ, по който ще доставим 400 такива линейки“, каза той.
„С тези общо стават 260. Остават да бъдат доставени 140, от които 42 са високопроходими и поръчката върви в момента“, обясни министърът.

„Проектът за модернизация на спешната помощ продължава. В голяма част от районите с сключени договорите за авторския и строителския надзор. Предстои започването на строежите. Надявахме се, че до края на тази година ще можем да започнем, но сега разбирам, че една от фирмите има голяма от част от служители, които са болни. До края на годината ще направим всичко възможно да започнем строителството по този голям проект“, добави още Ангелов.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови