София. Имаме 19% заетост на леглата за пациенти, които са с коронавирус, които имат нужда от болнично лечение без дихателна реанимация и 6% заетост на легла за пациенти, които имат нужда от интензивно лечение и дихателна реанимация. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Общо за страната към вчера имаме 1 380 хоспитализирани пациенти с коронавирус, 67 в интензивни отделения. Броят легла, които имаме на национално ниво в готовност да бъдат разкрити за лекуване на пациенти с коронавирусна инфекция с по-леки симптоми, които не се нуждаят от дихателна реанимация, са 7 307. Броят на леглата по области за цялата държава за пациенти, които имат нужда от интензивна терапия, са 1 108“, допълни той.

Здравният министър добави, че за изминалото денонощие са направени 5 898 теста, от които положителните са над 800.
„За последното денонощие имаме 25 медицински служители, които са с положителни тестове, от тях четирима лекари, 10 сестри, 5 санитари, 1 фелдшер и 5 друг медицински персонал. Починалите за изминалото денонощие са 6, от които жена на 63 години, за която към момента нямаме информация за придружаващи заболявания, мъж на 73 години със сърдечно заболяване, мъж на 64 години с диабет, мъж на 60 години със сърдечно заболяване, мъж на 51 години с диабет и сърдечно заболяване и мъж на 70 години с онкологично заболяване“, допълни Ангелов.
Министърът отбеляза, че до момента в България 1 440 са положителните на коронавирус медицински служители, а 394 са активните случаи. От тях на домашно лечение са 327, в лечебни заведения – 60. Само 7 са в интензивни отделения. Излекуваните медици са 1030, починалите – 16.

Теодора ПАВЛОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови