София. Ще проведем информационна кампания какви са предимствата на всяка една ваксина, когато те бъдат регистрирани в Европейската агенция по лекарствата. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на брифинг в Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Всеки български гражданин ще има достъп до достъп до ваксини какъвто достъп имат всички европейски граждани. Достъпът ще бъде осигурен на всички българи на същите ваксини, до които имат достъп европейските граждани“, подчерта Ангелов.

„Затова правителството заедно с държавите-членки на ЕС осигуряваме от всички достъпни и разработени ваксини към настоящия момент за нашата държава в количества, достатъчни всеки да направи информирано решение след подписване на информирано съгласие. Ние ще проведем информационна кампания. Хората ще разберат какви са предимствата на всяка една ваксина, когато те бъдат регистрирани в Европейската агенция по лекарствата. След това ние ще разполагаме с характеристиките на продуктите. Ще видим какви са възрастовите групи, за които те са показани, че могат да бъдат прилагани“, обясни министърът.

„По информацията, с която аз разполагам, знам, че българската ваксина се разработва от екип в БАН. Не мога да ви отговоря кога и как тя ще бъде готова, тъй като такава информация до нас няма“, обясни Ангелов.
Той добави относно инвестицията, която Министерството е вложило в хладилниците, е в момента се подписват договорите с фирмите, които имат налични хладилници на територията на България.

Теодора ПАТРОНОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови