София. Ще извърша проверки лично във всички лечебни заведения, където нямаме още разкрити COVID структури. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в интервю за предаването „Тази неделя“ по БТВ.

„Не обмисляме по-строги мерки. Ще се съсредоточим върху спазването на настоящите мерки и железен контрол. Ангажирани са органите на полицията. В понеделник ще командировам служители в РЗИ – София от Националния център по обществено здраве, за да подсилим органите на РЗИ. Ако се спазват мерките, ще си дойдат нещата на мястото.
Така ли трябва да правим – да търсим начин да заобиколим закона? Това нормално поведение ли е? Нали уж единството прави силата, къде е това единство?“, запита министърът.

„В понеделник, когато се връщам на работа, ще извърша проверки лично във всички лечебни заведения, особено в София, където нямаме още разкрити COVID структури и ако се наложи, ще им наложим допълнителни санкции. Щом има болница за активно лечение с разрешително за дейност и има заповед на здравния министър за разкриване на 10% от капацитета на лечебното заведение, това трябва да бъде факт, а не да се търсят причини това да не се случи. Това е недопустимо! Всеки обича на хляба мекото и на работата мекото, ни не е време за това. Водим една битка и тя се печели с ясно описани правила, но някои се опитват да ги нарушават. Това няма да продължи повече“, допълни той.

„Хората трябва да спазват мерките и това е най-важното, което трябва да направят. Всички ми казват, че когато сме забранили на гимназистите и студентите да ходят в учебните заведения, те са по моловете. Къде са техните родители? Защо ги пускат в моловете и заведенията? Така ли възпитаваме децата? Не е време в момента за празнуване и събирания, за ходене по молове, заведения и почивки. Нека да мислим за българските лекари и сестри. Натискът е огромен. Аз ще си свърша работата и болниците ще бъдат готови и за тази вълна, но ако тя продължава да се увеличава, в един момент знаете какво се получава. Нека хората да са разумни. Разумът ще ни спаси“, каза още Ангелов.

По думите му здравословното състояние на премиера Бойко Борисов е добро. „Чуваме се всеки ден. Работим и сме в денонощен контакт с него“, допълни той

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови