София. Хората започват масово да изкупуват антибиотици, защото ги води чувството на страх. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в интервю за предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. „Не може да ни води чувството на страх. Не може всеки български гражданин да отиде в аптеката и да си купува лекарство и да започва терапия. Тя се назначава от лекар“, посочи Ангелов.

По думите му лекарства за бременни, които се прилагат за лечение на коронавирус – „Фраксипарин“ и „Флексан“, са налични в аптечните складове в страната. „Това беше поводът да направим проверката в Изпълнителната агенция по лекарствата. Имаме проблем с презапасяване на хората с лекарства, за да могат да бъдат готови, ако случайно стигнат до необходимост те да бъдат прилагане. В болниците имаме централизирано доставяне на лекарства. Регулярното зареждане в аптеките става седмично. Хората започват масово да изкупуват антибиотици. Хората ги води притеснението и страхът. Ако психозата започне да води хората и се прехвърли и в лечебните заведения, ще стане опасно“, допълни той.

„Още в петък разпоредихме да бъдат отпуснати допълнителни количества от лекарството „Фраксипарин“ в аптечната мрежа, за да могат хората да се снабдят“, каза още министърът.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови