София. Усилията на кмета на София Фандъкова доведоха до контролиран пациентопоток върху лечебните заведения и това даде глътка въздух на всички болници. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, който се запозна на място с организацията и начина на работа на първия в страната временен изнесен специализиран кабинет за имунизации срещу COVID-19, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Намираме се пред ваксинационния център, който е пред РЗИ. Искам да изкажа благодарности на госпожа Фандъкова и на Столична община за този резултат. Благодарение на нея и на усилията на всички колеги от Столична община и на всички лекари от столичните болници, в София натискът върху здравната система и овладяването на кризата се дължи на техните големи усилия и на нашите съвместни усилия като хора, които работим денонощно по тази тема. Благодарение на Столична община бяха разкрити в 11 диагностично-консултативни центрове COVID зони. Това дължим на усилията на госпожа Фандъкова, която присърце прие и доведе до край тази инициатива, благодарение, на която контролът върху пациентопотока върху лечебните заведения в столицата беше адекватно контролиран и това даде глътка въздух на всички болници“, каза той.

„Тук ще се провежда имунизацията по организационния план, който беше предложен вчера на срещата с шестимата директори на РЗИ-та от д-р Пенчев, който е от РЗИ – София. Пациентите или гражданите, които желаят да се имунизират, ще могат ако има опашка, да се разположат на тротоара. На двете информационни табла отпред ще получават най-важната информация. Ще има две линейки. Едната линейка ще е тук от ЦГМ, която при възникване на някакъв тип спешна медицинска нужда да бъде пациентът обслужен и транспортиран. Отзад има линейка на Столична община с парамедик, която ще може да извозва пациентите при необходимост към лечебни заведения. При необходимост от разкриването на такъв тип ваксинацинационни центрове по подобие на този, имаме готовност да разкрием още два такива пред големи хранителни вериги на територията на София”, обясни още министърът.

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови