София. Умело ръководим пандемията в България. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов на брифинг в Министерски съвет за разпространението на COVID-19 у нас и предприетите противоепидемични мерки, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Дневната ни заболеваемост падна под 100 на 100 000 души.

„За последната седмица броят на излекуваните е 6524 души. Потвърдени са 3606 случая. От тази седмица правим антигенни тестове на българските учители. 3726 са общо от помощния персонал. 12 232 са тестваните учители. Положителни са 26 човека, а от непедагогическия персонал – 11 човека. По отношение на мерките, България въпреки ниския индекс на строгост, продължава да поддържа изключително добри нива на заболеваемост, което показва, че умело ръководим пандемията на територията на страната и постигаме изключително добър резултат, въпреки приемливите и не толкова строги мерки в сравнение на ЕС“, каза още здравният министър.

© 2021 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови