София. Тези коли, които получава Спешна помощ, са оборудвани и са достатъчни за превозване на леките и среднотежките случаи. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов на брифинг в ЦСМП – София по повод създадената организация по оказване на спешна медицинска помощ в столицата, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Тези коли, които получава Спешна помощ, са оборудвани. Достатъчни са, за превозване на леките и среднотежките случаи, които нямат нужда от кислород по време на превозването. Най-важната цел е да увеличат дневната смяна на Софи град, тъй като най-големите нужди на ЦСМП – София град са от 09.00 до 21.00 часа. За да могат тези нужди да бъдат покрити тези коли ще бъдат достатъчни, за да бъдат извозване пациентите от домовете им до лечебните заведение”, каза той.

Министърът добави, че в тези коли ще има шофьор и обучен парамедик и фелдшери.
Проф. Ангелов обясни, че заемането на дадено място в болница преди линейката с пациент да е дошла се дължи на възможността на българските граждани да достигат до болницата по различни начини.

Министърът коментира също и идеята депутати, които са лекари, да влязат в болниците при дефицит. “В момента, в който се изчерпват силите на медиците в лечебните заведения, аз ще бъда първият, който ще си хвърли костюма и ще облече лекарски екип”, каза той.

Теодора ПАТРОНОВА

© 2020 Всички права запазени. Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации без предварителното съгласие на Информационна агенция “Фокус”!

Източник: http://www.focus-news.net//

naturalbg

View all posts

Add comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

naturalbg

Най- нови